Douaneformaliteiten optimaliseren

Voor wie? Voor elk bedrijf dat zijn douaneformaliteiten wilt verbeteren. En wilt weten welke vergunningen het meeste concurrentiële voordeel opleveren. Met als doel te snoeien in douanekosten.

Waarom?

Douaneformaliteiten worden complexer. De spelregels veranderen. Onder meer de Brexit doet de hoeveelheid papierwerk oplopen. Een volgende uitdaging is 2020: dan moet een groot deel van uw processen gedigitaliseerd zijn. U zal dus meer tijd steken in alles wat met douane te maken heeft.

De juiste vergunningen zijn een deel van het antwoord voor vlottere douaneformaliteiten. Maar ook hier zijn de spelregels veranderd. Daardoor is het niet altijd duidelijk wat vergunningen u precies opleveren in ruil voor de tijd en het geld dat u investeert.

De oplossing

Wij helpen uw bestaande processen verbeteren en digitaliseren. En/of nieuwe processen opzetten. We maken u wegwijs in de vergunningen die voor u het meest interessant zijn. Welke vergunningen zijn echt een meerwaarde voor uw specifieke activiteiten? Wat levert het concreet op? En hoe verloopt het aanvraagtraject?

Wij helpen u de juiste kansen te grijpen voor uw douaneformaliteiten. En zo tijd en geld besparen.

Snij in uw kosten, verhoog uw winst

Douaneformaliteiten: onze aanpak

Waar staat u?

Eerst brengen we de huidige situatie in kaart van uw douaneformaliteiten. Onder meer volgende vragen komen aan bod:

  • Wie doet wat binnen uw team?
  • Welke processen lopen er allemaal?
  • Hoe zijn die processen geregeld?
  • Welke vergunningen zijn er?
  • Hoever staat u in de digitalisatie van uw activiteiten?
  • Is een AEO-vergunning iets voor uw bedrijf?

Hoe pakken we het aan?

We presenteren onze analyse: waar staat uw bedrijf vandaag en hoe ziet uw optimalisatietraject eruit? Welke processen zijn het eerst aan de beurt? Welke vergunning heeft prioriteit? Wat verwacht u van ons, wat bent u van plan om zelf te doen? Om u ten slotte een zicht te geven op tijd en kosten voor elke mogelijke stap.

Actie!

Afhankelijk van het gekozen plan van aanpak, reiken wij u de juiste oplossingen aan. Die bestaan uit één of meerdere puzzelstukken.

Relevante opleidingen

Meer weten over een bepaalde cursus?

AEO

Met een AEO-vergunning investeert u in tijdwinst, vlottere douaneprocessen en een optimaal beveiligde supply chain.

Is AEO iets voor mij?

Hoe ziet de puzzel er voor mij uit?

Hoe ziet de puzzel er voor mij uit?

Wij geven u alles in handen om uw douaneprocessen te optimaliseren. De oplossing is voor elk bedrijf maatwerk. Benieuwd wat voor u de prioriteiten zijn? Tot 50% van uw investering kan u recupereren via subsidiëring.