Douanestrategie

Vroeger was de douanewetgeving een statisch gegeven. Vandaag is er naast een groot aantal veranderingen ook meer flexibiliteit. Maak gebruik van die nieuwe speelruimte om alle functionaliteiten en financiële voordelen te benutten.

Maar dan moet u natuurlijk weten wat kan en wat niet voor uw douanestrategie. Vergelijk het met uw boekhouding: creatief zijn loont, zolang het wettelijk in orde is.

Wij verzoenen theorie met praktijk: wij zijn gespecialiseerd in adviesverlening op het vlak van douane transitie strategie. Dit doen wij bij de Europese Commissie en in de private sector.

Een douanestrategie begint bij de theorie. Wij adviseren de Europese Commissie inzake douane transitie strategie. Dat betekent dat wij belangrijke wijzigingen vanop de eerste rij meemaken. Dat betekent dan weer dat onze experten die wetgeving én door en door kennen én u helpen om op toekomstige veranderingen te anticiperen.

En eindigt in de praktijk. Daarvoor kunnen wij terugvallen op onze ervaring in change management.

Extra interessant is dat u op tot 50% overheidssubsidiëring kan rekenen op uw totale investering.

Douanestrategie: plan van aanpak

Waar staat u?

Een uitgebreide analyse van al uw douanegerelateerde activiteiten binnen uw bedrijf. Onder meer volgende vragen komen aan bod:

 • Hoe vermijdt u onnodig hoge importtaksen op uw grondstoffen?
 • Hoe kan u uw eindproduct verkopen tegen een lagere prijs?
 • Welke verdere digitalisatie-stappen leveren u een grote tijdwinst op?
 • Welke verbeteringen zijn er mogelijk in uw productieproces?

Hoe pakken we het aan?

De overgang tussen theorie en praktijk: wij bespreken de verschillende mogelijkheden met u. Met telkens de afweging tussen voordelen en kostenplaatje. En per traject de route van hoe we dat eindpunt bereiken.

Actie

Wij ondersteunen u bij het uitvoeren van uw douanestrategie. Van de simpele quick wins tot uitgebreide change management trajecten.

Want de optimalisatie van uw douane-activiteiten is vaak gelinkt aan verbeteringen in uw andere bedrijfsprocessen – tot en met de manier waarop u vandaag uw productie regelt.

Start uw traject op

Together we shape your customs business

 • Douaneopleidingen

  De opleidingen in ons Customs Competence Center helpen u om bepaalde aspecten van uw douane-activiteiten op te starten of te verbeteren: vergunningen aanvragen, opvolgen van complexe dossiers, implementeren van douaneprocessen…

  Blader door onze opleidingen
 • AEO-vergunning

  Een AEO-vergunning biedt uw bedrijf drie concrete voordelen: tijdwinst, vlottere douaneprocessen en een optimaal beveiligde supply chain. Wij helpen u met alle stappen om zo’n vergunning te behalen.

  Help mij mijn AEO te halen
 • Advies

  U heeft een specifieke vraag. Over de invoerrechten van een bepaald goed. De wettelijke restricties van uw nieuwe activiteit. De maatregel voor anti-dumping. Of een bepaalde licentie uw tijd en geld waard is. De classificatie van uw goederen.

  U vraagt, wij antwoorden