AEO-vergunning

AEO staat voor Authorised Economic Operator. Een AEO-vergunning bewijst dat uw bedrijf een betrouwbare marktdeelnemer is. Een belangrijke garantie voor uw klanten én douane.

Een AEO-vergunning levert uw bedrijf verschillende voordelen op in het internationale handelsverkeer:

 • Doordat u bepaalde vereenvoudigingen krijgt bij de douane, spaart u tijd uit.
 • Vlottere douaneprocessen en dus minder gedoe. Omdat u bijvoorbeeld vermindering of vrijstelling krijgt van zekerheidsstelling.
 • Een optimaal beveiligde supply chain.

AEO-vergunning: plan van aanpak

Om die voordelen te benutten, moet u een aanvraagprocedure afleggen. Onze experts tonen u de kortste weg. U heeft twee opties:

In dat tweede scenario begeleiden wij u en uw werknemers om de aanvraag voor uw AEO-vergunning tot een goed einde te brengen. Wij geven u advies over de inhoud en kwaliteit van uw dossier. We kunnen u ook begeleiden bij het opstellen van bijlagen en procedures en het samenstellen van uw dossier.

Wist u trouwens dat de investeringen tot wel 50% gesubsidieerd kunnen worden? Ook hierin kunnen wij u begeleiden. Vraag ons naar de voorwaarden.

Ik wil mijn AEO behalen

Together we shape your customs business

 • Douanestrategie

  Samen met u stippelen we een strategie uit die het maximale haalt uit elk aspect van uw douane-activiteiten. Vandaag, morgen en in de verre toekomst. Van de taksen tot de processen, van digitaal tot de vergunningen.

  Meer weten
 • Douaneopleidingen

  De opleidingen in ons Customs Competence Center helpen u om bepaalde aspecten van uw douane-activiteiten op te starten of te verbeteren: vergunningen aanvragen, opvolgen van complexe dossiers, implementeren van douaneprocessen…

  Blader door onze opleidingen
 • Advies

  U heeft een specifieke vraag. Over de invoerrechten van een bepaald goed. De wettelijke restricties van uw nieuwe activiteit. De maatregel voor anti-dumping. Of een bepaalde licentie uw tijd en geld waard is. De classificatie van uw goederen.

  U vraagt, wij antwoorden